Дан ученичких постигнућа и матурско вече ЈУ ОШ „СРБИЈА“ ПАЛЕ

Дан ученичких постигнућа и матурско вече ЈУ ОШ „СРБИЈА“ ПАЛЕ

7.6.2021.г. у фискултурној сали ЈУ ОШ ,, Србија,, ученицима завршних разреда уприличен је Дан ученичких постигнућа на коме су проглашени вуковци и ђак генерације. Генерација 2013/2021. изњедрила је шест вуковаца : Милоша Божића, Ану Пантић, Срђана Ковачевића, Ђорђа Лелека, Јовану Глигорић и Јована Матовића који је понио и признање ђака генерације, као и посебну награду. Директор школе је вуковцима и ђаку генерације уручила поклоне. Такође, поклонима се окитио и Алекса Ћирић који је освојио 1.мјесто на Републичком такмичењу у рецитовању. Ученици су добили поклоне и од начелника наше општине Бошка Југовића и градоначелника Љубише Ћосића. Директор школе, Сања Марковић је свим ученицима завршних разреда уручила захвалнице за труд и упорност, учење и пристојност, цвијеће и слаткише. Када су у питању захвалнице Сања није занемарила ни своје колеге учитеље и наставнике који су дали несебичан допринос у раду , васпитању и образовању.

Послије официјелног дијела, мали матуранти су наставили са прославом матурске вечери гдје су им се придружили и матуранти ЈУ ОШ „Мокро“.

Драги матуранти,
Била сам наставница и директорица онаква каква сам мајка својој дјеци, без улагивања, без упакивања у целофан ваших враголија, без брањења када сте криви. Радовала сам се сваком вашем успјеху. Били сте моја највећа брига и највећа радост. Дане које сам провела с вама на екскурзији могу сврстати међу најљепше дане свога живота. Никада нисам глумила испред вас. Моја осјећања су увијек била искрена и доступна, и када сам била љута, а и срећна због ваших дијела.Доживљавам вас као своју дјецу! Недостајаће ми ваша галама, ваши гласови и осмјеси.
Можда нећете бити најбољи ђаци, можете, али није обавезно, али исто тако знам да ћете бити дивни млади људи. Чојство је врлина која нема ни оцјену, а ни цијену!
Не заборавите да и даље сањате своје снове!
Пратите своје срце…Оно зна шта му највише годи.Кад се једна врата затворе, друга се отворе. И то је, заиста, тако. Зато немојте гледати у затворена врата, већ крените кроз она која су се отворила! Имајте на уму да се све дешава с неким разлогом. Понекад је тешко наставити, али без краја нема ни нових почетака. Слиједите своје жеље и наде без обзира на то колико су тешке и колико се разликују од других! Разлика између могућег и немогућег је често само у томе што је за остварење немогућег потребно мало више времена, упорности и вјере. Ви сте немогуће претворили у могуће. Када сам вас упознала нисте обећавали много, али сте ми данас дали и превише, ви сте једна сјајна генерација која ће оставити неизбрисив траг у нашој школи. Чувајте своја пријатељства! Волите и будите вољени!

Воли вас ваша Сања!