🌿Одржан еко камп за основце🌿

🌿Одржан еко камп за основце🌿

У периоду од 14.6-16.6.2023. године одржан је еко камп за ученике основних школа. Идејни организатор је међународна невладина организација WVision, дугогодишњи партнер наше школе.

Циљ ове организације је да кроз едукативне, забавне и спортске активности омогући међусобно зближавање ученика и наставника из различитих школа и градова и да се створе основе за њихово дугорочно умрежавање.

Ученици су имали прилику да учествују у еколошким радионицама и да истакну природне потенцијале своје заједнице, да укажу на проблеме, али и да предложе рјешења, све у циљу унапређења града у коме живе.
🌿Тродневни боравак ученика био је срећан спој едукације и пријатељства. Темељна задаћа еко кампа је подизање еколошке свијести код младих.
🌿Одржане су презентације и радионице на следеће теме:
1.Како очувати наше шуме
2.Управљање отпадом
3.Заштита вода
🌿Овај вид учења на ученике је оставио позитиван утисак. Поред радних задатака ученици су уживали у спортским и забавним активностима, а нашу школу и општину из које долазе представили су одлицно! Поносни смо на њих!
🌿Ученици су схватили да треба да граде позитиван однос према животној средини и да дјелују у спречавању штетног утицаја на природне ресурсе, те да доприносе квалитетнијој заштити на локалном нивоу.
🌿Ментори🌿
1.Соња Војводић
2.Маријана Крсмановић