Посјета Земаљском музеју у Сарајеву Еколошка секција ОШ ,,Србија“

Посјета Земаљском музеју у Сарајеву Еколошка секција ОШ ,,Србија“

Чланови Еколошке секције ОШ ,,Србија“ 15.11.2022.г посјетили су Земаљски музеј БиХ у Сарајеву. Земаљски музеј је музејска институција,која је основана 1888.године за вријеме аустругарске владавине. Ученици су видјели дио културног,националног насљеђа земље и њених народа. Експонати су разврстани по одјељењима-археологије,етнологије,и одјељење природних наука. Све је обухваћено у неколико различитих збирки: фолклорну,нумизматичку,праисторијску,античку и природословну.
Ученици су били радознали и заинтересовани те су са одушевљењем гледали изложене експонате. Највећу пажњу привукла им је збирка експоната минерала БиХ,као и одјел за природне науке. У централном дијелу комплекса Земаљског музеја налази се ботанички врт. У тој ботаничкој башти ученици су се одморили и видјели бројне егзотичне врсте дрвећа као:јапанске трешње,мамутовац и др. Овај врт је једини овакав споменик у Сарајеву који посједује свој вриједан хербар.
Овакав вид наставе на ученике је оставио лијеп утисак јер је пробуђена њихова радозналост и жеља за истраживачким радом. Сви чланови Еколошке секције били су задовољни посјетом Земаљском музеју у Сарајеву и радују се што су много научили о својој БиХ.