Школе за 21. вијек British Councila

Школе за 21. вијек British Councila

У фебруару 2021.год. наша школа узела је активно учешће на пројекту Школе за 21. вијек Бритисх Цоунцила, који се реализује уз подршку Владе Уједињеног Краљевства и надлежних министарстава образовања.
Програм има за циљ да ученицима основних школа развије способности критичког размишљања и рјешавања проблема и дигиталне компетенције кроз употребу Мицро:бита, малог џепног рачунара намијењеног програмирању и функцији рјешавања проблема.
У претходној школског години, обуку су успјешно завршили директор школе и три професора математике и рачунарства / математике и физике.
Преко 550 школа у БиХ узело је учешће у овом пројекту а наша школа је препоручена од стране тренера и Министарства просвјете и културе међу осам најуспјешнијих школа у БиХ, односно међу четири школе у РС, те смо у јануару ове године, у просторијама наше школе, угостили менторе и тренере Бритисх Цоунцил-а.
Тродневну обуку је успјешно завршило још пет професора разредне наставе и један професор математике и рачунарства у ОШ „Србија“ Пале.