Црвени Крст „Пале“: Уручена донација дезинфекционих средстава свим школама

Општинска организација Црвеног Крста „Пале“ данас је уручила бесконтактне топломјере, сталке и по 20 литара дезинфекционих средстава свим школским установама ове локалне заједнице.

Секретар општинског Црвеног Крста Јелена Петровић изјавила је за „Паљанске новости“ да је донацију обезбиједила републичка организација Црвеног Крста Српске, која је, према њеним ријечима, исте донације обезбиједила за све општине и градове Републике Српске.

„Мислим да је ово јако праткично и не заузима велики простор, тако да сваки ученик, приликом уласка у школу, може да изврши дезинфекцију руку. Овом приликом, захвалила бих Црвеном Крсту Републике Српску, који је уложио велике напоре као бисмо заштитили и грађане и нашу најмлађе популацију – ученике. Јако је битно да им омогућимо сигурну заштиту приликом наставе, која се одвија у специфичним условима“, истакла је Петровићева.

Директори основних школа општине Пале такође су захвалили на донацији, која ће, према њиховим ријечима, бити од великог значаја за ученике и запослене.

„Користим се приликом да захвалим републичком Црвеном Крсту, а посебно општинском и њиховом секретару Јелени Петровић, која свака пут када има прилику за то да обиђе нашу школу и дарује нам неки поклон“, изјавила је Сања Марковић, директорица Основне школе „Србија“.

Донација је данас уручена основним школама „Пале“, „Србија“ и „Мокро“, као и Средњошколском центру „Пале“.