Дјечија недеља

Дјечија недеља

У поводу дјечије недјеље под слоганом „Моја седмица, моја година“ која ће бити обиљежена у периоду од 07. до 13.10.2019.године, ученицима, просвјетним радницима и родитељима ученика биће приређене  одређене активности. У понедјељак, 07.10. 2019.године у фискултурној сали ЈУОШ „Србија“ за ученике од другог до деветог разреда одржана је презентација борилачке вјештине аикидо.

Такође, одржано је предавање за ученике осмог и деветог разреда на тему „Различитости међу нама“. Предавање је одржала Вања Тешановић, психолог. Радионица је организована у оквиру кампање коју проводи група за заштиту дјеце „Мрежа“ Пале, у сарадњи са невладином организацијом World Vision.

У оквиру ове кампање оджано је и предавање за родитеље и наставнике. Група ученика ЈУОШ „Србија“ посјетила је дјечији вртић „Бубамара“ и том приликом их забавила свирком, пјесмом, глумом и рецитацијом.

Сабина Зијадић Хусић, психолог и психотерапеут за дјецу и адолесценте, одржала је радионицу за одређени број просвјетних радника  основних и средњих школа са подручја наше општине.

Група ученика је била у званичној посјети кабинету начелника  општине Пале, Бошку Југовићу. Ученици су том приликом разговарали са начелником, постављали му одређена питања, а он је несебично и без резерве одговарао на њих. Атмосфера је била врло пријатна и обојена хумором.

Професор разредне наставе Бојан Џилит је одржао предавање за родитеље ученика првог разреда на тему „Дјечији меморандум, дјечије поруке“, као и за све заинтересоване колеге.

Управа школе и наставно особље су својим ученицима за дјечију недјељу припремили низ друштвених игара. У школском дворишту наставница ликовне културе, Сања Грујић, је са ученицима који похађају ликовну секцију насликала шаховско поље, поље за игру „Човјече, не љути се!“, „Школицу“, као и фигуре за куглање. Ученици продуженог боравка су у својој просторији добили игру „Твист“, а један дио школског хола је украшен различитим цвјетовима, који симболишу љепоту различитости. Важно је поменути да су просвјетни радници својим ученицима показали и неке од игара из свог дјетињства. Задовољство је било обострано, наставници и учитељи су се играли а ученици навијали.

Сви ученици наше школе данас су на образу понијели срце различите боје и величине, које шаље поруку у свијет „И у различитости постоји љубав и љепота!„.