Такмичења и школској 2018/19

На регионалном такмичењу Црвеног крста на тему „Мине“ Огњен Божовић, ученик VI₂, освојио је треће мјесто у категорији литерарних радова, а Јована Глигорић, ученица VII₃, друго мјесто у категорији ликовних радова.

Дана 9.3.2019. године одржано је Регионално такмичење из математике. Наши ученици су постигли сљедеће резултате:
• Јован Матовић (VII₂) – друго мјесто
• Ана Пантић (VII₁) – пето мјесто
Ученици су били у пратњи наставника-ментора Тамаре Игњатић.

У марту 2019. године одржана су Регионална такмичења из кошарке и рукомета. У категорији дјевојчица, наша школа освојила је друго мјесто у кошарци, а треће мјесто у рукомету. Дјевојчице су добиле пехаре и медаље.

13.04.2019 године одржано је регионална такмичење из физике у Фочи. Ученици наше школе постигли су сљедеће резултате: Јован Матовић – прво мјесто и Ана Пантић – четврто мјесто. Наставник – ментор ученика је Милица Ремовић.

Такмичење из лијепог читања одржано је 15. и 16. априла 2019. године под окриљем пројекта „Читалићи“. Најбољи ученици у својој категорији су: Његош Бијељанин (II₃), Милица Цвјетановић (III), Кристина Лопатић (V), Јована Глигорић (VII₃) и Алекса Шибалија (IX₂).

На регионалном такмичењу из њемачког ученица наше школе Лара Мићић освојила је прво мјесто. Ученица се такмичила у категорији „ван конкуренције“. Ученица је била у пратњи наставника-ментора Владимира Шарца.
Хелена Пржуљ, ученица VII, учествовала је 18.5.2019. године на Републичком такмичењу из српског језика и освојила 12. мјесто.
Теодора Мићић, ученица IX, је на конкурсу за најљепши ћирилични рукопис под називом „Моја оловка пише ћирилицом“ освојила прво мјесто, тј. награду Златно перо, а Јана Маринковић је добила похвалу јер је била међу првих десет. Наставник-ментор ученица је Радомирка Лаловић.

Републичко такмичење „Дјеца у саобраћају“ одржано је 30. и 31. маја 2019. године у Бања Врућици. Учествовала су четири ученика наше школе: Марија Мијановић, Срђан Лаловић, Марија Малинић и Павле Ђурђевић. Ученица Ана Ковачевић освојила је треће мјесто за ликовни рад. Ученици су били у пратњи наставника-ментора Миленка Боровчанина.